This page looks plain and unstyled because you're using a non-standard compliant browser. To see it in its best form, please upgrade to a browser that supports web standards. It's free and painless.

Trenutak istine

Lako je busati se u grudi junačke i sipati recepte kao kečeve iz rukava... Onome ko zna da kuva. Došao je Trenutak istine, sedite u vruću stolicu, sačekajte da vam prikačimo ovu skalameriju i PRIZNAJTE vaše..... kulinarske promašaje, tri će biti dovoljna. Ne mora biti po redosledu, ili... Evo, prva u stoicu seda hrabra biljanak. Hm...phm.. 1. Puslice koje se ližu..... Istina, 2. Lenja pita koja može samo sa kašikom da se jede...... Istina, 3. Šlag koji se pije....... Istina. Pa, poštovani čitaoci, verujemo da ima i gorih, ili smešnijih, ili crnjih... Ima li još hrabrih?

Autor biljanak, 27 Septembar 2011 12:45 | Generalna | Dodaj komentar (30) | Permalink | Trekbekovi (0)

Komentari
Ma istina | Maja | 27/09/2011 14:10 | Odgovori

Kakav trenutak istine bre samo stoka.... OOOOOO I don't knw what are you people tallking about

emisija trenutak istine | aleksandra | 27/09/2011 14:13 | Odgovori

kako pricaju ja nebi smjela rjeci istinu da me je npr majka mucila ilimtako nesto ona zena ga je iskidala ahahahahaha kida riba a ja i nemama majku poginula jhe zgazio je autobus na studenskom trugu!!!!!!!!!! ?

| lora1 | 27/09/2011 14:19 | Odgovori

Biljkice...evo druge:))
Bas dana da ne kazem juce kako sam pojela bifteke da nemam pojima kako? Danas resim da pravim musaku sa krompirom i,evo rezultata:
Dno pleha je dva santimetara zagorelo,u sredini,pa nije tako lose,ali povrh svi krompirici crni kolutici.Za kolace sam nulta nula negativa...supe i corbe tu i tamo...mada mogu da napravim i nesto solidno? Recimo pasulj sa rebarcima , tu sam Ok,i jos p nesto...inace ne volim da spremam a niti bas puno da jedem!

| nemanja | 27/09/2011 14:23 | Odgovori

Dok se trudite, biće dobro. Kada odustanete, tada smo ga najabeti.

| sanjarenja56 | 27/09/2011 14:30 | Odgovori

Ko ne radi, i ne greši. Kad kuvamo, moramo i neku grešku napraviti. Imaš kod mene kategoriju recepti, i u njoj recept Dalmatinski kamenčići, kolača koji je nastao iz čistog fijaska prethodnog recepta, pa postao specijalitet kuće! Kad god možeš, poraz pretvori u pobedu!

| zmajchea | 27/09/2011 14:32 | Odgovori

1. Kuvani slatki kupus - stavljen da se krcka oko 21h, oko 2.30 h probudio me je miris izgorelog jela, koji je presao put od kuhinje do dnevne sobe. Kada sam otvorila vrata kuhinje nista se nije videlo od dima, a pocrnelu serpu sam zajedno sa ugljenisanim kupusom bacila
2.Przena svinjska jetra kao gumeni djon
Od tada ova dva jela iskljucivo jedemo kod nasih mama!

| Ana | 27/09/2011 14:40 | Odgovori

Kad sam se udala shvatila sam da ne znam da kuvam ( davno bese, sad se pripoveda;P), pa me mama ucila " telefonski" da kuvam. Omiljeno jelo moga muza ( tada) su bile punjene tikvice. Sve sam lepo uradila, ali mama zaboravila da napomene da ih oljustim prvo ( smeh :D )
Kao logicno je - nema logike tek udatim, zaljubljenim, (trudnim povrh svega)mladim devojkama ;)
Osim toga, nisam imala neke pehove :)
Volim da kuvam, to me opusta :)

| nemanja | 27/09/2011 14:58 | Odgovori

Ana, gde su takve kao ti i sanjarenja56 danas?

| Ana | 27/09/2011 15:25 | Odgovori

Nemanja, ne razumem pitanje, molim te preformulisi:)

| cicilly | 27/09/2011 15:41 | Odgovori

Hehe, možda mi se par puta desilo da nešto zaboravim pa da zagori... Ali kao što reče sanjarenja, uvek poraz pretvori u pobedu...
Moja majka i dan danas voli da pripoveda o svojim čuvenim medenjacima koji su nastali iz neuspelog kolača i kada je prijateljica (inače izvrsna kuvarica) pitala za recept moju majku je toliko bilo sramota da kaže da je to u stvari neuspeli kolač pretvoren u medenjake, da je izmislila neki recept u nadi da će tako proći... :D
I meni se dešava da kad mi se nešto ne umuti, ili ne uspe pretovorim to u nešto sasvim deseto... :D Makar da je jestivo...
Inače i sama ne volim da pratim recepte u dlaku, i eksperimentišem možda i previše, ali ispadne dobro... :D

| nemanja | 27/09/2011 16:32 | Odgovori

@Ana
"Poruka primljena, al je malo nejasna. Molim razjasnite.

--
Pametnjaković Jr."
:)))

Hteo sam reći da smo u deficitu sa omladinkama koje su spremne da se uhvate u koštac sa šerpom i loncima.

| Ana | 27/09/2011 16:39 | Odgovori

Pa ne bih znala, valjda sve ide iz kuce.
Mene majka nikad nije terala da kuvam, niti me ucila, ali je bila odlicna kuvarica.
A cerke se obicno ugledaju na majke :)
Ponekad i sinovi :)
Sve u svemu, verujem da jos uvek ima puno devojaka koje sa 20 znaju da spreme makar spagete :)
Mozda ih ti nisi upoznao (osmeh) :)
Druga stvar: Ljubav cini cuda.:)

| neko | 27/09/2011 16:43 | Odgovori

...

| nemanja | 27/09/2011 17:10 | Odgovori

Jesam nekoliko, ali ništa što bi ostavilo trajni utisak. Više je to izuzetak koji potvrđuje pravilo.

| ancisal | 27/09/2011 20:00 | Odgovori

Ima jos kuvarica... :) Joj, sto volim da kuvam... I da izmisljam neke nove recepte... :) To mi je omiljeno... Nisam imala pehova, osim da bude mozda malo slanije, ali, tu pavlaka dolazi kao hitna pomoc :) Inace, Nemanja, sve se moze kad se hoce... Da razjasnimo: kad se neka bude ludo zaljubiskala u tebe, a ti to prepoznas, bice ti sve jasno po tesnoj garderobi :)

| razmisljanka | 27/09/2011 20:50 | Odgovori

Ja sam se udala sa 29 godina i znala sam da skuvam jaje i kafu. Bila sam tvrdoglava i nisam htela nikoga ništa da pitam.
Prvi grašak koji sam spremila - da ga je moj muž pljunuo, razbio bi prozor. Srećom, ostadoše mu zubi celi.
Drugi promašaj je bio skoro. Donela mi ćerka recept za neku Milka tortu. Suzama sam je zalila. Curilo je na sve strane...
I dan danas ne volim da kuvam, ali sam naučila. Zato što sam odgovorna. A baš ne volim.

| anam | 27/09/2011 21:43 | Odgovori

Ne znaš ti kakva sam ja kuvarica:)) Čuvene su moje knedle sa šljivama, možda ponovim post:))

| biljanak | 27/09/2011 22:07 | Odgovori

Lora1
kada sam stanovala sa drugaricom sve što nije bilo baš u najboljem stanju zvale smo jestivo.

| biljanak | 27/09/2011 22:08 | Odgovori

Nemanja,
ma htela sam samo da se malo našalimo na sopstveni račun.

| biljanak | 27/09/2011 22:11 | Odgovori

Sanjarenja56,
u recepte još nisam stigla da zavirim :) ali moraću. Je l štrajk zbog naslova? A i neki trolovi na početku?

| biljanak | 27/09/2011 22:13 | Odgovori

Zmajchea,
eh, kupus zvani Uglješa.

| biljanak | 27/09/2011 22:15 | Odgovori

Ana,
he, he, a u knjizi ne piše da se uključi rerna (iz vica o kuvaricama).

| biljanak | 27/09/2011 22:17 | Odgovori

Cicilly,
i ja volim da eksperimentišem, a najviše kolače "šta se nađe u kući" :)

| biljanak | 27/09/2011 22:19 | Odgovori

Ancisal,
već sam počela da zamišljam seksi kuvaricu. Može jedan post iz kuhinje?

| biljanak | 27/09/2011 22:20 | Odgovori

Razmisljanka, imamo nekih sličnosti po pitanju kuhinje.:)

| biljanak | 27/09/2011 22:21 | Odgovori

Anam,
obavezno. Volim ih.

| biljanak | 27/09/2011 22:23 | Odgovori

Nemanjaaaaaa,
jesi li ti nekada nešto u kuhinji kuvao i tako to?

| nesudjena | 27/09/2011 22:35 | Odgovori

Kada sam se udala, telefonski recepti moje majke su pocinjali sa: " Uzmi serpu, sipi vodu i ukljuci ringlu..." Znaci pocetnik, nema gde veci :D Sada kuvam a mrzzim da kuvam najvise na ceelom svetu :)
I dan danas ne umem da isprzim meso na tiganju, uvek time mozes konja da ubijes (kako kaze moj muz). Nikada nisam ni probala da zavucem ruke u testo, sto znaci da mogu da zaborave na pogacice, kiflice i krofne ) Uostalom, testo i nije zdravo :D Sve ostalo kuvam, jestivo je stavise ukusno, ali i dalje sa namrstenim licem :D

| nemanja | 28/09/2011 03:30 | Odgovori

:)

| mimche | 30/09/2011 09:40 | Odgovori

Sa šlagom koji se pije se 100% poistovećujem ! :P
Dodajem žive rezance ...
Pa zagorele rezance ...
I za kraj : šniclu kojom se čoveku glava može razbiti ! ;)
Dosta od mene !

Dodaj komentar
Dodaj komentar





Zapamti me

Powered by blog.rs
Valid XHTML 1.0 Strict - Valid CSS