This page looks plain and unstyled because you're using a non-standard compliant browser. To see it in its best form, please upgrade to a browser that supports web standards. It's free and painless.

Kako zavoleti kuvanje

Žene kuvaju, a muškarci su vrhunski kuvari. Verovatno zato što imaju veću slobodu u kreiranju novih poslastica. A i ne kuvaju po ceo dan. Svaki moj pokušaj, kada sam bila dete, je završavao sa "Imamo mamu" . Da se jedinica ne umori, da bude bezbrižno dete. Eh, te jedinice. Posle, uz momka studenta, u studentskoj menzi opet se jelo bez muke. U podstanarskim danima, reših da kuvam, al kaže gazdarica "Bune se komšije, miriše jelo." (pa neće valjda da smrdi, a zagorelo nije), pa "Ja kuvam pasulj u loncu od deset litara da ne prska po šporetu"... Druga je bila ekstra kuvarica (duboko uverena u to) pa me po sto puta pitala da li je dobro, tražila da je hvalim. Jednom sam skuvala pasulj, koji je pojela, a drugi dan kada sam došla sa posla poturi mi lonac sa pasuljem pod nos. "Vidi šta se desilo", a pasulj redak, kao čorba. Pa eto meni jedinoj pođe za rukom da mi pasulj drugi dan postane čorba. Kad sam stanovala kod rođaka, htela sam da se što manje primetim,mada su bili divni prema meni, pa se nisam puno mešala u kuHinju. Onda sam igrom života ponovo počela da živim sa mamom. Ali ona nije sklona inovacijama u kuhinji i životu. Za svako jelo se zna kako se kuva, ni začin više, ni začin manje. Sada kada ne može da hoda i ja moram da kuvam i daje idem linijom manjeg otpora. Jedem se u sebi, ponekad prosikćem, ponekad... Jer nju ne smem pitati šta hoće da jede. Iz nekog razloga to je za nju kao da je pitam da li je nekog ubila. Bila bi odličan jatak. Ili kaže "Joj, šta me to pitaš, znaš ti." A ja stvarno ne znam. Viršle su joj mekane, salame ne može, kajgana joj je suvoparna, može na oko, sirevi slani, kiseli ili gorki, ili sve to, namaze ne voli (OPET NAMAZZZZZ!), pekmeza malo na hleb, od meda joj muka.... Izgleda da je ručak malo lakša varijanta. I tako kuvanje postaje muka. Kada bi imala slobodu i više para možda bi ga zavolela. Ili kad bi zaista naučila da idem linijom manjeg otpora?

Autor biljanak, 18 Avgust 2011 09:22 | Generalna | Dodaj komentar (1) | Permalink | Trekbekovi (0)

Komentari
| lonacipoklopac | 10/09/2011 11:59 | Odgovori

Uh, staješ mi na muku :)
Slaba sam kuharica, možda upravo zbog tog "čuvanja", tipa "nemoj ti, ja ću; Idi uči, to ti je bitnije; ne mogu ja tebe čekati dok dođeš sa posla da praviš ručak; i sl.)
I sve se nekako tješim, kad budem imala svoju "kuhinju", biće to drugačije ali nekako mislim da ipak neće jer me nimalo ne privlači svakodnevno "kuhanje" pored šporeta

Dodaj komentar
Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs
Valid XHTML 1.0 Strict - Valid CSS